top of page

Línia 3: Sant Esteve



Tercera entrega del Nadal Emocionalment Competen. Línia 3: Sant Esteve

Regulació Emocional


La regulació emocional és la competència emocional que ens ajuda a gestionar de manera adequada les nostres emocions i sentiments.


Ens permet expressar de manera adequada el que sentim, posar en marxa recursos i estratègies per fer front a les emocions desagradables i també omplir la nostra vida d'emocions agradables.


De vegades pensem que per experimentar emocions agradables hem d'omplir el nostre dia d'activitats que ens ajudin a experimentar-les però avui, dia de Sant Esteve, us proposo una altra manera de viure emocions agradables. No heu de fer res, només posar consciència al privilegi que suposa disposar d'una nova oportunitat de reunir-vos amb els vostres éssers estimats i gaudir d'un gran dia, que en el nostre cas, estarà ple d'una abundància i uns recursos dels que no disposaran els humans de gran part del planeta.


Si ho fem, és possible que experimentem una de les emocions agradables més transformadora de totes: la gratitud. Experimentar gratitud i expressar-la en el dia a dia promou relacions socials positives i el tracte confiat amb els altres. No només ens ajuda a crear, mantenir i reforçar relacions de suport, sinó que també fa que ens sentim connectats a una comunitat que ens ajuda i que valora les nostres aportacions.


Quan ens animem a donar les gràcies, dotem de sentit la nostra vida i la de les persones que ens acompanyen. Per aquest motiu penso que el dia de Sant Esteve és el dia perfecte per donar les gràcies.


A continuació us proposo una activitat per prendre consciència de la presència de la gratitud en el vostre dia a dia. Simplement heu de contestar si les següents afirmacions són certes o falses en vosaltres.


1-Tinc moltes coses a la vida per les quals estar agraït/da

2-Si hagués de fer una llista amb tot el que agraeixo, la llista seria molt llarga.

3-Quan observo com està el món, veig moltíssimes coses per les quals estar agraït/da

4-Estic agraït/a a una gran quantitat de persones.

5-A mesura que em faig gran, em veig més capaç d'apreciar les persones, els esdeveniments i les situacions que han format part de la meva història personal.

6-No em costa trobar 3 coses cada dia de les que puc estar molt agraït/da

7-De vegades m'inunda la gratitud quan prenc consciència de tot allò que tinc

8-M'agrada expressar la meva gratitud a les persones que m'acompanyen



En el proper post recorrerem la línia 4: Cap d'any




bottom of page