top of page

Un de cada tres adolescents desitja ser influencer

Investigació "L'oci en la població adolescent". (Fundación FAD Juventud y la Fundació La Caixa)


Treballant les competències emocionals amb l'alumnat de secundària i batxillerat, la resposta d'un alumne a la pregunta què t'encantaria fer amb el teu futur? com et fa il·lusió imaginar-te ? Em respon: jo vull ser influencer. I quan li pregunto què és el que vol inspirar al món, de quina manera vol impactar i a través de què, em contesta: ah... el contingut m'és igual. No m'importa, qualsevol cosa. El meu alumne no sap que el que ell vol no és ser influencer, el que vol és ser ric i famós.


En el món actual hi ha centenars d'influencers que suposadament, inspiren a través dels seus continguts, encara que en realitat el que fan és entretenir. D'aquesta manera hem passat de tenir referents de vida que inspiren a través de les seves fortaleses i de la seva manera d'estar en el món perquè el canvien i els transformen a bé, a dedicar el nostre temps, a seguir persones que simplement juguen a videojocs o ens entretenen amb els seus estilismes. El nostre alumnat no queda fascinat pel contingut, sinó per la idea de convertir-se en persones riques i famoses amb un estil de vida molt allunyat als valors que necessita el nostre món per a avançar.



En el programa de desenvolupament emocional Look Inside, busquem maneres d'ajudar-los a buscar en el seu entorn i fora d'ell, a persones que puguin ser un exemple de fortaleses humanes elevades i a pensar de quina manera poden inspirar-se a través d'elles.


Aquí teniu un exemple del que els hi proposem






D'aquesta manera esperem que quan aquest alumne:

Tingui més recursos que els seus coetanis sigui tant generós com la seva àvia Teresa. Que a través de la seva cosina Paula entengui que és important tenir objectius i propòsits als quals entregar-se i pels quals perseverar. Que quan estigui davant de les tasques pròpies del seu dia a dia, s'animi a obrir la ment i a buscar maneres creatives de resoldre-les com fa el seu company de classe Pau. Que es mostri atent i compassiu davant les necessitats dels altres com la seva amiga Laura. Que sigui capaç de vibrar per quelcom i encomanar la passió per les coses com el músic Ara Malikian i que s'animi a qüestionar-se el món en el que viu com ho va fer en el seu moment Kathrine Switzer.


Si voleu saber com podem acompanyar a l'escola i a casa als nostres fills i filles en el seu desenvolupament emocional us animo a llegir el llibre Escuelas emocionalmente competentes.

I de passada, perquè no feu l'activitat que mostra aquest post? Vinga va, tothom a inspirar-se i a inspirar.






bottom of page