Conquerir la llibertat i exercir-la bé sempre ha estat un repte majúscul. És el nostre bé més preuat. És a través d'ella que a més de reaccionar davant d’allò que vivim, podem escollir quina resposta donem. És a través de la llibertat que podem tractar la realitat que ens envolta no com ella demana ser tractada, sinó com nosaltres hem decidit estar al món i, per exemple, sentir amor i comprensió per aquell que ens perjudica.
Actualment, sense un bon autogovern, és gairebé impossible exercir-la i això és degut a que ser lliure esdevé una quimera en una societat hipertecnològica.
És a través de la llibertat que a més de reaccionar davant d’allò que vivim, podem escollir quina resposta donem.
Pensa on has passat les vacances, en el cotxe que has comprat, en el partit polític que has votat, en el restaurant on has dinat, què t’agrada i què no, què odies i què estimes, a favor de qui o de què estàs i en contra de qui o de què estàs… I ara diga’m quantes d’aquestes decisions has pres tu i quantes d’elles han sigut preses pels algoritmes que regeixen les pantalles que mires més de 4 hores al dia, cada dia de la teva vida. Aquests algoritmes, que aparentment ens proporcionen una experiència única i personalitzada (mentida!), el que fan és aïllar-nos de la realitat proporcionant-nos només allò que encaixa amb la nostra petita i limitada manera de pensar, sentir, desitjar... Una manera, la qual, en la majoria d'ocasions no ha estat escollida per nosaltres. Així és com deixem d'escoltar a qui no pensa, sent i desitja com nosaltres, cosa que és realment tan còmode com empobridor i ens allunya de la síntesi i la comunió que requereix el nostre moment per avançar.
No hi pot haver llibertat sense un bon autogovern personal i aquest és impossible sense saber qui som. Només descobrint qui som podem governar-nos i gaudir de la llibertat en majúscules. Una llibertat tan radical com la nostra verdadera identitat.
No hi pot haver llibertat sense un bon autogovern personal i aquest és impossible sense saber qui som.
Avui en dia les grans tecnològiques saben molt més sobre qui som que el que sabem nosaltres mateixos. I això, com pot ser? Doncs perquè nosaltres dediquem zero minuts a descobrir-ho i elles compten amb tot el temps que estem connectats a les pantalles. Quant temps has dedicat tu les últimes 24 hores a descobrir qui ets? Elles hi han dedicat cada minut de qualsevol connexió teva. Busca en les teves pantalles quant temps t’hi has connectat i entendràs per què elles saben més de tu i per què, mentre tu t'empobreixes rendint-te als seus algoritmes, elles s'enriqueixen.
Per tant, si volem exercir el nostre bé més preuat, si volem ser persones lliures hem de contestar l'única pregunta que urgeix ser contestada de veritat: qui sóc jo? La resta de preguntes, poden esperar, aquesta no.
Comentários